9. toukokuuta 2013

Kuivat lattiat

Maanantaina oli lattioiden kosteusmittaus ja kuivat oli onneksi. Eli kosteus ei ole enää esteenä tehdä lattiat loppuun. Tammikuun puolessa välissä oli valu. Kuivaus kesti max 3,5kk.


Meidän iskä vs. miljoona sähköjohtoa


Laitoin fb-kirppikselle annetaan ilmoituksen meidän puukasoista. Ihan kivasti on jo puuta lähtenyt, mutta paljon on vielä jäljellä. Pitäis saada piha tyhjäksi, koska pian valetaan terassit ja portaat.


Neiti lähdössä vauvansa kanssa raksalle. Hyvin lapset siellä viihtyy, kun on vain tarpeeksi hyväskää! =)


Meidän tuleva takkahuone ei olekkaan takkahuone. Päätettiin ensin jättää sieltä takka/kamina pois ja laittaa tilalle sisustustakka. Nyt vissiin sitäkään ei tule.
Mikähän tuon huoneen nimi sitten on?
Tässä sisustusmateriaalien yhteen sopivuutta tsekkaamassa. Taistalla taulu, joka saattaa sinne tulla. Sekä tummanharmaan verhoilukivi, harmaa maali G499 ja korkeakiilto valkoinen kaluste.
Joka toinen päivä haluan harmaan kiviseinän ja joka toinen päivä tämän valkoisen "kimaltelevan" kiviseinän. Mitenkähän sitä sais aikaiseksi tämäkin päättää?
Harmaa olisi lämpöisempi ja, joka toisi tunnelmaa tuohon huoneeseen. Myös valkoiset kalusteet sopisi paremmin. Ainoastaan pelkään, että seinä on liian tumma ja pomppaa silmille. Varsinkin, kun muuten alakerta on vaalean sävyinen.
Valkoinen seinä taas sopisi paremmin muuhun sisustukseen eikä tulisi liikaa esille. Sitten pitäisi vain keksiä huoneeseen muuta harmaan sävyä.
Huoneeseen olen muuten suunnitellut Ikean tv-kaappia, johon sisälle tv, kaiuttimet, pullo- ja lasitelineitä. Koko seinän mittaista tasoa mihin alle baarijakkarat. 2 tuolia, pieni pöytä väliin ja taulu päälle seinälle. Lattiaan mustavalkoinen lehmämatto. Kattoon spotit kiviseinän viereen, "hirret" kattoon tuomaan tunnelmaa ja niistä epäsuorasti lednauhaa.

Tuore väite:
Kolmilapsisen perheen arki stressaavinta, neljän kasvattaminen kaikkein helpointa!

Stressivapaata ja helppoa elämää odotettavissa elokuussa. Toivottavasti tuore väite pitää paikkansa =)

Muutenkin, kun muistelee elämää esikoisen aikana ja nyt kolmosen niin suurta eroa löytyy kaikessa.
Voi elämä, jos unohti antaa d-vitamiinitipan tai poitsu ei saanut päivässä 5 itsetehtyä sose/puuroannosta. Tai yli 1 vuotiaana sai sipsin, karkin ym lisäainepommin. Entäs nopeasti tutin vieroitukset tai omaan huoneeseen nukuttamiset. Kaikki piti tehdä niin kuin oppikirjassa, neuvolassa tai joku muu kokeneempi sanoi. 

Kolmosen kohdalla alettiin antaa vasta paljon myöhemmin d-vitamiinitipat, koska ne tekee masuvaivoja. 6kk iän jälkeen, kun siirryttiin kiinteisiin niin ei aikaakaan maisteltiin myös sipsejä, sipulirenkaita, jäätelöa ym mukavaa mitä isoveljetkin söi ja hengissä on neiti vieläkin. Purkkiruokia usein ja jogurttia voi syödä viikon pelkästään, koska neitille ei meinaa muu upota. Perhepedissä nukkui yli 1 vuotiaaksi. Neuvolassa saa sanoa mitä haluaa, mutta asiat tehdään niin kuin me halutaan. 

Mitähän tästä nelosesta vielä tuleekaan?
Ainakin d-vitamiinia siirretään ja en meinaa myös antaa 3kk rokotetta. Toinen lapsi menetti heti rokotteen jälkeen melkein kokonaan nukutut yöt 1h välein heräilyyn. Kolmas huusi ekat 10 päivää, oli tosi kiukkunen ja alkoi myös sama heräily. Lisäksi olen sen jälkeen googletellut ja ei olla todellakaan ainuita, jotka on saanut oireita. Lisäksi olen löytänyt tutkimustuloksia missä ollaan yhdistetty kyseinen rokotus sekä kätkytkuolema. Joten ei kiitos meille! Otan ne vähän vanhempana, kun vauvan oma vastustuskyky yms toimii paremmin.

Tässä muutama rokotelinkki:

http://www.voice.fi/terveysjahyvinvointi/il-vauva-kuoli-neuvolarokotteen-jalkeen/23/47737?fb_action_ids=10201005414357505&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582Tytölle lisää mekkoja!
Raksalounas a la Hese

2 kommenttia:

 1. Olen niin samaa mieltä sun kanssa. Jos mulle joskus vielä vauva tulee niin rokotteita myöhästetään ja turhat jätetään pois. Myös d- vitamiinin antoa myöhästytän.
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Jokaisen lapsen myötä on oppinut aina jotakin uutta ja ajattelemaan omilla aivoilla mikä on parasta just mun lapsille ja meidän perheelle.

   Poista