8. helmikuuta 2013

Ikkunat

Saimme eilen Skaalan- ikkunat. Tosi hienot oli, mutta kun lähemmin tutustui niin löytyi paljon vikoja. 27 kuvan reklamaatio lähti, 2 viikon sisällä pitäis saada tietää mitä noille tullaan tekemään. Jos ei noita saa kuntoon kunnolla niin saa tulla hakemaan ikkunansa pois. Mä en yli 20000€ ihan huvikseen maksa huonosta laadusta. MURR!!! Ikkunoiden piti olla vielä parhaimmat mahdolliset.

Tytsyn huoneen ikkunat ja wc:n pyöreä ikkuna.


Meidän makkarin ikkunat ja parvekkeen ovi, sekä 1 portaikon ikkuna.

OSA VIOISTA:


Iskuja saanut


Isojen ikkunoiden karmit haljennut.


Kolhuja
Tästä saa repästyä tommosen viilun pois niin halutessa.


Maalivikoja.


Pääovessa oli tälläset kunnon jäljet, kun avattiin paketti.
Menee koko ovi vaihtoon.

Pääsin tänään paremmalla valolla katsastamaan ikkunat ja lisää vikoja löytyi:


Ihme mustat jäljet, jotka ei lähtenyt rätillä.


Lopuksi postitiivisempaa... näkymät meidän makkarista! <3Asennusmiehet oli jättänyt laatikon missä oli yläkerran kahvat.
Tuossa on kumpaankin oveen ja 1 ikkunaan oikein.
Mutta sitten 1 valkoinen puuttuu kokonaan. 1 valkoinen löytyy, mutta pussista puuttuu se millä se kiinnitetään ruuveilla karmiin. Mikä ihme tuo puunvärinen on? Meillehän ei pitänyt tulla mitään puunväristä!

Vielä ei ole kuulunut mitään, mutta ilmoittelen tänne aina uusimmat tiedot
 ja kuinka tässä loppujen lopuksi käy!

Cramon mies kävi lämpökameralla ikkunat/talon harkot läpitte eikä vikaa löytynyt, onneksi! Jotain hyvää =)

Ikkunan korjaaja kävi ja oli kyllä ammattitaitoinen. Koulutukseltaan joku huonekaluseppä tai vastaava. Ulko-ovea ei saatu korjattua, mutta kaikki ikkunat se sai aika hyviksi. Ei paljon huomaa mistä on korjattu, en olis ikinä uskonut! 

Uusi olko-ovi tuli ja näytti hyvälle. Asennetaan se itse muuton jälkeen, ettei tule jälkiä. Posti toi myös perille puuttuvat kahvat. Vielä, kun sais loput skaalatarrat pois ikkonoista. Piru vie, yläkertaan ne oli laitettu ulkopuolelle kiinni. Eli lähtee vasta, kun yläkerta on valmis ja saa pestä ikkunat.

Elokuussa meni ikkunan 1 lasi rikki. Oli onneksi ikkunan sisälasi niin ei ole voinut mennä kuin itsestään. Saimme uuden takuuseen.

Ekat pakkaset ja meidän makkarissa jostain syystä erittän kylmä. Löysin parvekkeen ovesta vikaa. Niin kuin ovi oli mennyt alaspäin. Tiivisteen ja oven välissä rakoa ja ovimagneetit(hälytys) ei ota enää yhteen. Reklamaatiota laitettu, jonkun pitäisi tulla tuota katsomaan.

11 kommenttia:

 1. Ei voi hyväksyä ei! Meilläkin on talossa nyt kolhuja joissain listoissa ja tän kuun lopussa kun on se lopputarkastus niin sit on ukoilla pari päivää vaihtaa kaikki tolaset viat...En hyväksy en...:) tsemppiä!!

  VastaaPoista
 2. Tek21
  Surkeita laatuvirheitä. Kolhut johtuvat huolimattomista työsuorituksista. Palja puupinta lienee ikkunavalmistajan taidottomutta. Kuinka lämpöeristys on onnistunut?
  Katso ja vertaa mitä muita liitos- ja valmistuspuutteita ikkunoistasi löytyy.
  netti: Ikkunoista asiaa ja vaurioista valokuvia 22 kpl

  VastaaPoista
 3. Kävin raksalla tänään uudestaan valoisammalla ajalla ja löytyi lisää vikoja. Isot ikkunat kerkesin tarkastamaan ennen seuraavan päivän asennusta, eikä näkynyt noita maalivikoja yms eli asennuksesta tulleita varmaan suurin osa. Ajateltiin vuokrata lämpökamera ja käydä sillä talo läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunoiden hankintahintaan nähden ammattimainen lämpökamerakuvaaja on juriidisesti katsoen varmenpi valinta.
   Käytä hyväksesi alan asiantuntijoiden palveluita. Katso netistä: Ikkunatiivisteen ja pintamassojen asennuskohdat, Ikkunan avonaiset liitokset, Ikkunan avonaisista rakenteista johtuvat kosteusvauriot jne

   Poista
  2. Kiitos tiedosta. Olemme tilanneet ammattimiehen kuvaamaan.

   Poista
 4. Teillä näkyy olevan kiinteitä, ei avattavia ikkunoita. Niissä on todella yleistä semmoinen vika kuin silikoonit on jäänyt laittamatta lasin ja karmin väliin. Tarkastakaa nuo kohdat kaikista kiinteistä ikkunoista, sieltä pääsee ulkoilma vuotaan suoraan sisälle.

  VastaaPoista
 5. mielestäni ikkunoissasi on myös aivan liikaa muita vaurioita karmien yhteensopivuus. isot pölyhiukkaset ym ym. Sen vuoksi kun ulko-ovi maksaa 2000 euroa. tässä vaiheessa oikea summa on maksaa korkeintaan 5 000 euroa, jos kokonaispotti on 20 000 euroa. Ne on maalattava ruiskulla, eikä oikein muuten onnistu kunnolla työmaalla, sutiminen ei ole oikea tapa eikä hyväksytty jos asiasta mennään käräjäoikeuteen. Mikäli otetaan paikalle tavarantarkastaja, joka on ammattitaitoinen; uskoisin, että lausunto, että lähes kaikki menee vaihtoon eli tehtaalta uutta. Sinä muuten päätät, ketä ihmisiä kotiisi päästät, sinun ei tarvitse päästä kotiisi erästä pohojanmaalaista HUIJARITAVARANTARKASTAJAA, jota kenties joku saattaa sinulle ehdottaa......

  varaudu tosiaan, niin kuin asiakkaat jo tietävätkin,kun teet reklamaation, ei kuulu mitään, laskua tulee huomautuslaskua tulee jossa on tai ainakin oli Intrum Justitian leimat seuraavana pelotteena, taas laskua uhataan käräjäoikeudella..jätä kylmästi ja ehdottomasti maksamatta.......tämä saaatanan kuvio menee vuodesta toiseen, koska ihmiset hyväksyvät kotiinsa täyttä ******, eikä todellakaan koske yksin Skaalaa, oli muuten tosi törkeitä ovia ja ikkunoita Fenestrallakin ja vielä Tampereen asuntomessuilla 2012, mutta hyvin olivat kelvanneet näköjään asukkaille ...............
  Tee lämpökamerakuvaus 20 asteen pakkasella !!!!!!!!!
  JOS edes sinnepäin silloin voit maksaa lisää 5 000 euroa, mutta onko!!!!!!!

  PS. Ei sitten muuten todellakaan ole kaikki asennusvirheitä, on maalit päällä, eli ei ole tehty pohjatöitä huolella, koska asiakkaat eivät valita.

  Aina koko paketin tilaus sitten niinkuin muillekin lukijoille tiedoksi aina yhdeltä toimittajalta, muuten menee pelleilyksi ......yksi syyttää tehdasta, toinen rahdinkuljettajaa, kolmas asennusporukkaa....arvatkaapa kuka sitten maksaa....kyllä silloin rakennuttaja eli sinä maksat

  VastaaPoista
 6. Puunvärinen/puukahvallinen lienee tarkoitettu saunan ikkunaan, jos sellainen on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule saunaan ikkunaa. Kuulemma olisi saunan oveen, mutta emme sitä tuolta tilanneet.

   Poista
 7. Uretaani on muuten oiva ikkunatiiviste, mutta ikkunoiden säätö ei tulevaisuudessa enää onnistu ihan helposti.

  VastaaPoista