12. marraskuuta 2012

Talon kustannukset

Kustannuslaskentaa mm.

Tontti (5000m2) 57 000€
Maantäyttö, räjäytys, kaivinkonetyöt 33 000€
Tähän mennessä yhteensä noin 210 000€! 
Tuossa summassa mukana tontti, maatyöt, talon runko ja katto,ikkunat ja ovet, sisälle styroksit, jotka tulee lattiavalun alle. 
Oma toive/laskelma on ollut, että tämä talo saatais valmiiksi 300 000€+ tontti, mutta saas nähdä miten tässä käy. Paljon tullut yllätysmenoja mitä ei osannut ollenkaan laskea mm nosturia ollaan tarvittu ainakin 10 kertaa nostamaan kivikuormia, ontelolaattoja, kattotuolia yms.
Onneksi teemme itse melkein kaikki työt niin säästämme varmasti paljon. Ehkä 5-10% töistä on tehnyt ammattilainen. Kaikkea sitä osaakin tehdä, kun vain uskaltaa ja saa hyvät ohjeet. Hidastahan se on, kun kulaan ei ole tehnyt päivän aikana taloa eteenpäin.4 kommenttia:

 1. Terve

  Hieno lueskella teidän blogia, vaikka sen nyt vasta löysinkin. Miltä budjetti näyttää nyt kun muutto lähestyy? Oliko tallikin mukana tuossa laskelmassa alunperin (300 000)? Vaikuttaa kohtuulliselta kun vertaa esim. asuntomessujen laskelmiin viime kesältä. Hieno talo tulee teille :)

  Onnea loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 2. Hei ja kiitos. Tuossa oli tallikin mukana. Budjekti tulee ylittymään max 50000€. Hintava talo, mutta neliöhinta pysyy alhaisena ison koon vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Kokonaiskustannukset kuulostavat erittäin kohtuullisilta. Toki taidatte tehdä hyvin paljon myös itse, joka lienee paras keino säästää rahaa.

  Hyvää loppurutistusta uudelleen toivottaen!

  LP

  VastaaPoista
 4. Varmasti ollaan säästetty iso raha, kun ollaan tehty itse lähes kaikki. Aikaa ja hermoja se kyllä on vienyt. Ammattilaiset kuitenkin maksaa min 40€/h. Tietysti materiaaleistakin saa säästettyä.

  VastaaPoista